Werktuigkundige Installaties

Herziene kwalificatiedossier

We hebben het bestaande lesprogramma nu volledig aangepast op het herziene kwalificatiedossier. Aan een enkel thema wordt nog gewerkt maar alles per augustus 2019 beschikbaar. 

Niveau 3

Al het lesmateriaal op niveau 3 (Woning) is volledig beschikbaar, net als op niveau 2 zijn hier moderne titels en dus lesstof aan toegevoegd.

Ondersteunde leermiddelen

We leveren op niveau 2 bij elk thema en katern een extra toets. De toetsen geven een goede dekking van de inhoudelijke theorie. Daarmee kan de opgedane kennis bij de leerlingen nog beter worden vastgesteld.

Voor klassikale instructie zijn op niveau 2 per thema en katern (PowerPoint) presentaties beschikbaar. De presentaties hebben we voorzien van vragen en opdrachten, zodat er een goede interactie met de leerlingen mogelijk is. Dat zijn in totaal dus 23 presentaties en 23 toetsen! Op niveau 3 zijn alle toetsen gereed.

Digitale leeromgeving

Al het lesmateriaal is ook digitaal beschikbaar. Deze leeromgeving werkt zeer intuïtief. 

Leerlingen die moeite hebben met lezen, kunnen ook gebruik maken van Readspeaker binnen deze digitale leeromgeving. Al het lesmateriaal dat we hebben gemaakt is dus volledig digitaal beschikbaar. Dit geldt dus niet alleen voor de thema’s, katernen en projecten maar ook voor de praktijkopdrachten, toetsen en presentaties.

Eigen leeromgeving

Scholen die dit willen kunnen bij ons een USB-stick aanvragen met daarop alle toetsen, praktijkopdrachten en presentaties. U maakt dan bijvoorbeeld geen gebruik van onze digitale leeromgeving, maar u kunt deze leermiddelen wel in uw eigen leeromgeving plaatsen. Daar zijn wij dus flexibel in!

Mappen met lesboekjes

Behalve digitaal kunt u natuurlijk ook al de thema’s op niveau 2 en niveau 3 in drukwerk ontvangen. Voor niveau 2 zijn dit in totaal 18 thema’s, 5 katernen en 4 projecten verdeeld over twee mappen. We hebben de mappen nu zo bedrukt dat u zelf de samenstelling per map kunt bepalen. Op niveau 3 zijn dit 9 thema's en 3 katernen.

Combi

We leveren het lesmateriaal dus in drie verschillende vormen. In drukwerk, digitaal of in een combi van beiden. U bepaalt dus zelf hoe u uw leeromgeving inricht!

Regelmatig houden wij u via deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.