VMBO-PIE

Kwaliteitsverbetering

We hebben ook dit jaar alle reacties en opmerkingen over ons lesmateriaal weer verwerkt. In augustus komen we weer met een aangepaste en dus verbeterde uitgave. Het betrof zowel tekstuele aanpassingen en verbeteringen van tekeningen en foto's. Daardoor is de leesbaarheid en zelfwerkzaamheid voor de leerling toegenomen. In een aantal gevallen hebben we thema's samengevoegd.

Ondersteunde leermiddelen

Bij elk thema hebben een extra toets gemaakt. De toetsen hebben een goede dekking van de inhoudelijke theorie. Daarmee kan nog beter de opgedane kennis van de leerlingen worden vastgesteld. Voor klassikale instructie is er per thema en keuzevak een (PowerPoint) presentaties beschikbaar. We hebben deze voorzien van vragen en opdrachten, zodat er een goede interactie met de leerlingen mogelijk is. Dat zijn voor de profieldelen in totaal dus 35 presentaties en toetsen!

Digitaal

Leerlingen die moeite hebben met lezen, kunnen ook gebruik maken van Readspeaker binnen onze digitale leeromgeving. Al het lesmateriaal dat we hebben gemaakt is dus digitaal beschikbaar. Dit geldt dus niet alleen voor de thema’s en keuzevakken maar ook voor de praktijkopdrachten, toetsen en presentaties.

Eigen leeromgeving

Scholen die dit willen kunnen bij ons een USB-stick aanvragen met daarop alle toetsen, praktijkopdrachten en presentaties. U maakt dan bijvoorbeeld geen gebruik van onze digitale leeromgeving, maar u kunt deze leermiddelen wel in uw eigen leeromgeving plaatsen. Daar zijn wij dus flexibel in!

Mappen met lesboekjes

Behalve digitaal kunt u natuurlijk ook al de thema’s in drukwerk ontvangen. In totaal zijn dit 35 thema’s verdeeld over drie mappen. We hebben de mappen nu zo bedrukt dat u zelf de samenstelling per map kunt bepalen.

Combi

We leveren het lesmateriaal dus in drie verschillende vormen. In drukwerk, digitaal of in een combi van beiden. U bepaalt dus zelf hoe u uw leeromgeving inricht!

Keuzevakken

De keuzevakken 450.004 Procestechniek II, 450.015 Nutsvoorzieningen en 450.018 Koudetechniek zijn op aanvraag verkrijgbaar. De keuzevakken 452.019 Slimme technologie en 452.020 Ontwerp duurzame comfortwoning zijn nieuw en beschibaar.

D&P Techniek

Vanaf januari 2020 zijn wij begonnen met het herschijven van PIE keuzevakken voor D&P. Uiteraard is de inhoud volledig afgestemd op het exmenprogramma, maar de ontwerpen die hierin worden behandeld zijn volledig gericht op duurzame technieken. Het is overigens nu al mogelijk om gebruik te maken van onze keuzevakken. We hebben die aangevuld met thema's uit de profieldelen van PIE waarmee het voor leerlingen mogelijk is om naar het mbo door te stromen in de richting monteur elektrotechnische installaties of monteur werktuigkundige installaties. 

De keuzevakken zijn al beschikbaar.