Elektrotechnische Installaties

Herziene kwalificatiedossier

We hebben het bestaande lesprogramma nu volledig aangepast op het herziene kwalificatiedossier. Zo zijn de thema’s 100.120 Domotica, 100.130 Duurzame energie E en  thema’s 100.050 data- en communicatietechniek aan het lespakket toegevoegd. Aan het thema 100.110 Elektrotechnische tekening lezen I wordt nog gewerkt. Deze zal spoedig worden opgeleverd.

Ondersteunde leermiddelen

We gaan op niveau 2 bij elk thema en katern een extra toets leveren. Vele zijn nu al beschikbaar, maar voor het eind van dit jaar geldt dit voor alle titels. De toetsen geven een goede dekking van de inhoudelijke theorie. Daarmee kan de opgedane kennis bij de leerlingen nog beter worden vastgesteld.

Voor klassikale instructie zijn er per thema en katern (PowerPoint) presentaties beschikbaar. Helaas nog niet voor alle titels, maar ook deze zijn voor het einde van het jaar beschikbaar. De presentaties hebben we voorzien van vragen en opdrachten, zodat er een goede interactie met de leerlingen mogelijk is. Dat zijn in totaal dus 25 presentaties en 25 toetsen! Voor de katernen zijn ook nog enkele werkboekjes met uitgebreidere toetsen beschikbaar.

Digitaal

Leerlingen die moeite hebben met lezen, kunnen nu ook gebruik maken van Readspeaker binnen onze digitale leeromgeving. Al het lesmateriaal dat we hebben gemaakt is dus volledig digitaal beschikbaar. Dit geldt dus niet alleen voor de thema’s, katernen en projecten maar ook voor de praktijkopdrachten, toetsen en presentaties.

Eigen leeromgeving

Scholen die dit willen kunnen bij ons een USB-stick aanvragen met daarop de praktijkopdrachten en presentaties. U maakt dan bijvoorbeeld geen gebruik van onze digitale leeromgeving, maar u kunt deze leermiddelen wel in uw eigen leeromgeving plaatsen. Daar zijn wij dus flexibel in!

Mappen met lesboekjes

Behalve digitaal kunt u natuurlijk ook al de lesboekjes in drukwerk ontvangen. In totaal zijn dit 20 thema’s, 5 katernen en 4 projecten verdeeld over twee mappen. We hebben de mappen nu zo bedrukt dat u zelf de samenstelling per map kunt bepalen.

Mix

We leveren het lesmateriaal dus in drie verschillende vormen. In drukwerk, digitaal of in een mix van beiden. U bepaalt dus zelf hoe u uw leeromgeving inricht!

Niveau 3

We zijn nu nog druk bezig met het ontwikkelen van het lesmateriaal op niveau 3 (Woning en Utiliteit). Dit zal voor het eind van dit jaar (2018) beschikbaar zijn. Net als op niveau 2 zijn hier moderne titels en dus lesstof aan toegevoegd.

Enkele katernen die bestemd waren voor niveau 2 hebben we naar niveau 3 doorgeschoven. Uiteraard worden deze titels volledig aangepast en op het juiste niveau gebracht.

Maandelijks houden wij u met deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.